Sunday, August 6, 2017

For you, Thank you.

"Who still write blogs these days ?"
I do.

Baru sampai kolej from KLIS, right after program For You dengan Form 2. Terus unpack, sambung tulis resit Edupreneur Fair KUO haritu. Dah siap, ingat nak sambung siapkan Assg yg kena present lusa, but I'm too tired for that.

I'm too tired to even write, but if I don't do it now,
I won't later.

I don't know what to say. Jumaat lepas Zohor rush pergi SMKAKL. Stay sana tak sampai sejam, and terus gerak balik UPSI. I have MUET exam on Saturday. Habis je paper Listening, aku terus keluar and amik kereta (sewa, not mine), dalm 2.30PM gerak. Bawak 140 hahahhaha lol, sebab jalan sini mmg clear so boleh je rempit sikit. Alhamdulillah, sampai before 4PM. 

I don't know what did I rush for. Takde function sangat pun semasa program. Sebab dah settlekan yang pre-event punya kerja. So just tengok je. 

But I was too tired to even enjoy.

---------------------

Macam-macam benda jadi dalam proses nak realisasikan program pertama ni. Takpayah cerita la dah berapa banyak kali koyak, berapa kali sebak, berapa kali termenangis penat, sampai aku dgn Pidot dah sepakat rasa "ish takpayah buatlah" sebab dah lari sangat dari plan asal. Niat pun dah ter-lain. Tapi berbekalkan harapan tinggi kawan-kawan nak benda ni jalan jugak, ktorg teruskan apa yang dah buat. Modul yang bincang berbulan-bulan last2 semua ganti dengan brainstorm pecut 2 minggu. Dengan assignment and presentation  tertunggak halfway, fuh. Gila tak mengah.


But it happened. And I am glad we did not gave up. 


Apa yang best ? Entah. I was not so engaged with the kids, nor the committees pun. Mana yang sempat je. But just by being there after so long, rasa macam, boleh counter balik semua rasa terkilan yang ada tu. Tapi tak boleh counter penat la. Penat memang penat. Tg Malim dengan Kepong tu takdelah dekat sangat. Haha.


Aku amazed dengan semua orang. Optimism dorg tepis segala risau aku. And aku happy tengok budak-budak tu muka ikhlas cakap 'Thankyou' and cakap dorg suka program ni. Buat orang happy memang boleh buat kita happy jugak kan ? :)


Aku amazed dengan kawan-kawan aku yang boleh bagi kerjasama superb gila mantap ergh tktau nak cakap apa la. Semua memang function boek. Argh sayangnyaaaaaaa! Aku tak reti la nak cakap thanks. Sebab aku terlalu nak dorg faham yang bila aku cakap thanks time tu I REALLY MEAN IT gila. I wish they understand the look I had in my eyes. Huhu.


Truthfully, aku rasa program ni banyak gila kurang, compared to yang aku pernah handle sebelum ni. Tapi kekurangan tak bermaksud tak bagus. Sebab yang perfect tu takde. #sedapkanhati Tapi aku terkilan pasal financial and welfare utk committee yang macam tak terjaga sangat. Hm. Okay jangan cakap pasal yang negative. Tapi betul, aku paling takreti and taksuka minta duit orang. Hmm. The end.


If Allah would give me another chance,
I want to do better.

Aku nak tebus balik yang kurang bagi mereka.

Anyhow, Alhamdulillah.
Alhamdulillah.

-----------------------------

Finals dah tak lama dah.
Doakan aku sempat cover up segala lalai aku sem ni.

Doakan Allah bagi aku upaya untuk buat Ayah dengan Ibu pulak happy. :')


No comments: