Sunday, August 16, 2015

#2 Thoughts.

Hidup untuk expectations orang tu, takperlu --
tapi takde salahnya.

Identify what you want and ask if Allah would be pleased for that.

Kalau expectation tu dari orang yang kau suka,
tak ke kau pun bahagia bila capai apa yang dicita ?

Belajar, nombor satu --
tapi Allah tak pernah jadi nombor dua.

Segala payah yang dirasakan tak tertahan,
takkan membahayakan selagi masih taat pada Tuhan.

"Kalau orang lain nak percaya kat kau, takkan kau taknak percaya diri sendiri ?"

Usah bersangka-sangka soal masa depan.
Cukup kau bersangka baik dengan aturan Tuhan.
Prayers,-- it strengthens.

Keluh kesah risau resah, takkan bawak kau kemana.
Talk less. Pray more. Work harder.

Semua benda dah tetap. Tapi kau taktahu.
Maka selagi itu --
kau masih ada authority untuk fix and improve apa yang mampu.


I have no choice but to win the game.
Sebab apa yang aku nak, lies in the victory of this battle --
Their happiness.
His blessings.


#YESPIEM2015

Ohya. Aku taknak berjaya sorang. Aku nak berjaya dengan dorang.
TwoFour yang azamnya tinggi nak break the spell.
Ameen.

No comments: