Wednesday, June 10, 2015

Occupied.

Kadang-kadang kita rasa kosong.
"Kosong tu biasanya, mesti dari hati,", monolog minda.
Maka kita cari apa yang kita rasa boleh fill and heal kekosong yang kita rasa.

Biasa berlaku ?

Tapi kadang-kadang, kita rasa macam tak berkesan kat jiwa.
Kita tetap rasa macam tak kena.

Pernah rasa ?

Sebenarnya kita tak sedar, yang hati kita bukan kosong.
Tapi penuh sangat.
Dengan apa ?
Dengan dunia.

Macam mangkuk yang penuh, tapi kita teruskan isi isi isi .
Apa jadi ?
Tumpah.

Tak, tak salah. Cuma kadang-kadang kita lupa.
Biasa lah kan. Sebab kita manusia.

******************

Dah nak Ramadhan ni. Kita nak isi banyaaaak benda baik.
So kena prepare 'container' yang bersih.

Dari hati --
kecilkan dunia.
Wujudkan semula kebesaran Dia yang mungkin kita dah terlupa.

:)

Lagi beberapa hari je.
Moga Allah izinkan kita untuk sampai sana.
Semoga Allah jaga anda dan saya.
:')

No comments: